EUROSTER 11Z szivattyú vezérlés

euroster-11z-prospektus

Az EUROSTER 11Z fűtési szivattyú vezérlő alkalmazható szilárd tüzelésű fűtőkészülékekhez (vegyestüzelésű kazán + indirekt hmv tároló, vízteres kandalló + indirekt hmv tároló; vízteres kandalló + puffertartály, vegyestüzelésű kazán + puffertartály), két szivattyú vezérlésére.

Főbb jellemzők:

  • Egyszerű kezelhetőség és üzembe helyezés
  • Grafikus kijelző
  • Fejlett mikroprocesszoros technológia
  • Könnyen ellenőrizhető működési folyamatok
  • Anti-stop funkció
  • Vész üzemmódok automatikus kezelése
  • Üzemmód választási lehetőség
  • Hőkülönbség számítás (puffertartály alkalmazás)
  • Érzékelők kalibrálása

A szivattyú vezérlés tartozéka a hőmérséklet érzékelők és a csatlakozó kábelek.

Rendelését az alábbi oldalon is leadhatja:                                                Euroster 11Z szivattyú vezérlés

Alkalmazható a vegyestüzelésű kazán + indirekt tároló (használati melegvíz HMV)  vagy puffertartály szívattyúinak külön-külön történő vezérlésére a két szivattyú különálló indítására.

A 11Z szivattyú vezérlő egy modern mikroprocesszoros vezérlés, amely grafikus kijelzővel rendelkezik. A szivattyú vezérlő két hőmérséklet érzékelővel van ellátva, amely központi fűtés (KF) keringető és használati melegvíz (HMV) szivattyú indítására képes, illetve hőmérséklet különbség számításból puffertartály szivattyú indítására.

A hőkülönbség számítás azt az előnyt eredményezi, hogy csak abban az esetben indítja a HMV, vagy puffertartály szivattyút, ha a kazán melegebb, mint a tartály hőmérséklete (ezáltal a tartályt nem hűtjük vissza a kazánnal).

A szivattyú vezérlő a központi fűtés keringető szivattyú működésének vezérlésére és a rendszerbe épített másik szivattyú (HMV vagy puffertartály) vezérlésére szolgál. A szivattyú vezérlő a központi fűtés szivattyút kapcsolja be, ha a hőmérséklet meghaladja a megadott bekapcsolási küszöböt és a hiszterézis értéket, és leállítja a szivattyút, ha a kazán lehűl.

A második szivattyúnál a bekapcsolási hőmérsékleten kívül, a felhasználó állítja be a megadott hőmérséklet különbséget. A szivattyú ennek a hőmérsékletnek az elérése után kezd működni. A szivattyúk prioritását (elsőbbségét) a menüben meg lehet határozni, ezáltal az üzemmód sorrendje változik (1.hmv 2.kf).

A szivattyú vezérlő anti-stop funkcióval rendelkezik, amely megelőzi a szivattyú beragadását. A szivattyú ennek során 14 naponként bekapcsol 30 mp-re.

A szivattyú vezérlő könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is. A szivattyú vezérlés tartozéka a 2 db hőmérséklet-érzékelő.

Kivitel falra szerelhető
Kijelző LCD
Vezérelt eszköz központi fűtés (KF) és használati melegvíz (HMV) szivattyú
Tápfeszültség 230V 50Hz
Maximális kimeneti terhelés 3A 230V 50Hz
Energia fogyasztás 1,6W
Hőmérséklet mérési tartomány -5°C/+120°C
Hőmérséklet beállítási tartomány (KF) +20°C/+80°C
Hőmérséklet beállítási tartomány (HMV) +20°C/+90°C
A hőmérséklet szabályozás pontossága 1°C
Hiszterézis tartomány 2°C/10°C
Üzemi hőmérséklet +5°C/+40°C
Tárolási hőmérséklet 0°C/+ 65°C
Hőmérséklet érzékelő 2 db
Elektromos védettség IP40
Méretek (szélesség/magasság/mélység) 150/90/52mm
Tömege 0,72kg
Garanciaidő 2 év